Reisbeperkingen, sanitaire maatregelen en visa

Algemene informatie over reisbeperkingen, sanitaire maatregelen en visa bij reizen naar België.

  1. Laatst bijgewerkt op

Personen die beschikken over de nationaliteit van een land van de Europese Unie of van de Schengenzone, met inbegrip van Andorra, Monaco, San Marino en Vaticaanstad, of er hun hoofdverblijfplaats hebben, kunnen steeds België binnenkomen.

Sinds 24 september 2021 is Chili opgenomen op de ‘witte lijst’ waardoor de reisbeperkingen naar België worden opgegeven. Dit betekent dat alle reizigers uit Chili, ongeacht het motief van hun reis en ongeacht hun vaccinatie, naar België kunnen reizen.

Meer informatie vindt u op info-coronavirus.be

Let op volgende zaken:

  • Als u door een of meerdere andere landen reist om België te bereiken, moet u ook nagaan of u aan de voorwaarden voldoet om via dit(die) land(en) te transiteren. Wij nodigen u uit om zich hierover bij de nationale autoriteiten van uw transitland(en) te informeren en het reisadvies van onze Ambassade in uw transitland(en) te raadplegen.
  • Hou er ook rekening mee dat u moet voldoen aan de voorwaarden om Chili te kunnen verlaten. Meer informatie vindt u op de website van het Ministerie van Gezondheid
  • Als u gevaccineerd bent tegen COVID-19 in Chili, raadden we u aan om uw Internationale, Engelstalige, vaccinatiebewijs mee te nemen. U kunt dit document aanvragen en downloaden op de website van Yo me vacuno